Málna és a csokoládé párosa szerintem verhetetlen…mert benne van minden: kicsit édes, de fanyar és kesernyés is egyszerre, igazi ízbomba. Ünnepi alkalmakra gyakran készítem ezt a tortát, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető és eddig mindenkinél sikert arattam vele. Nem véletlen, a málna és a csoki a titkos fegyverem, nem találkoztam még olyannal, aki ne szeretné. 🙂

Hozzávalók (20 cm átmérőjű tortához)

Tészta:

  • 70 g őrölt mókus mogyoró
  • 80 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 3 db tojás
  • 5 ek.víz
  • 60 g eritrit

Krém:

  • 500 ml kókuszkrém (Cocomas)
  • 150 g cukormentes étcsokoládé (70-80%-os)
  • 200 g málna

 

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, majd félre tesszük.  A sárgákat alaposan elkeverjük az eritrittel, vízzel és hozzákeverjük az őrölt mandulát és zabpehelylisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. 20 cm átmérőjő tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Eközben el tudjuk készíteni a krémet. A behűtött kókuszkrémet habverővel félkeményre felverjük, az olvasztott, már-már langyos étcsokit beleöntjük és folyamatosan kevergetjük. Pici por eritritet lehet hozzá tenni, ha nem elég édes. Végül a villával összetört málnát belekeverjük a csokis krémbe. Hűtőbe tesszük egy órára.

Mikor a tortalap elkészült és kihűlt, visszahelyezzük a kapcsos tortaformába és a csokis krémet rásimítjuk, bogyós erdei gyümölcsökkel, vagy liofilizált (fagyasztva szárított) málnával díszitjük. Mehet a hűtőbe, pár óra alatt szépen megszilárdul.