Főzőkurzus

következő időpont: 2024. szeptember 21. és október 19. (9:30-14:00-ig) Amennyiben szeretnél ELŐJELENTKEZNI, kérlek jelezd e-mailben!

Az egészséges táplálkozás elméleti alapjaiban már otthon vagy, de napi szintű problémát jelent, hogy milyen ételeket főzzél? Kifogytál az ötletekből? Esetleg nem érzed magadban a kreativitást, hogy változatos és tápanyagdús menüket állíts össze?

Itt vagyok és segítek! 🙂

Tematikusan kerülnek megrendezésre a főzőkurzusok, hogy a Te személyre szabott igényeidnek megfelelő workshopra tudj becsatlakozni.

Milyen tematikus főzőkurzusok érhetőek el jelenleg?

 • Bélflóraépítő étrend, fermentálás – TERVEZETT időpont: Október 19., 9.30-14.00-ig, Budapest GasztroÉN Főzőstúdió
 • Női hormonrendszert támogató étrend ciklusszinkron módszerrel – TERVEZETT időpont: 2024. szeptember 21., 9.30-14.00-ig, Budapest GasztroÉN Főzőstúdió

 

Minden egyes főzőkurzus glutén-, tej-, és cukormentes menüsorokat tartalmaz. Ínycsiklandó reform falatok várnak Rád reggeltől délutánig! A főétel elkészítéséhez választhatsz csirkét, garnélát, vagy tofut.

A nap folyamán nem fogsz éhezni, hiszen amit megfőzünk, azt jóízűen el is fogyasztjuk.

A célom nem az, hogy pár óra alatt konyhatündért faragjak belőled, hanem, hogy betekintést adjak a tápanyagdús, egészséges táplálkozásra, kipróbálj újfajta alapanyagokat és elsajátíts néhány konyhatechnológiai fogást, praktikát és képes legyél önállóan is összeállítani egy ínycsiklandó menüsort, ami ráadásul még az egészségedet is szolgálja.

És ami kiemelten fontos, hogy nem csak a főzésről fog szólni a nap, hanem értékes elméleti tudással is gyarapodsz majd az adott témát illetően, mindezt egy remek társasággal, akiknek hasonló az értékrendje és érdeklődési  köre!

Az elkészített ételek receptkönyvét (pdf formátumban) ajándékba adom, hogy főzés közben ne a jegyzetelésre kelljen koncentrálnod, hanem felhőtlenül élvezhesd a programot és a gasztronómiai kalandozásokat.Czerván Erika főzőkurzus

Helyszín:

Budapest, 6. kerület, Bajza utca 55., GasztroÉn

Díjazás:

A főzőkurzus díja 35.000 Ft / fő

(páros kedvezmény: jelentkezzetek közösen pároddal, barátoddal, barátnőddel, vagy bármely családtagoddal és 10-10% kedvezményben részesültök!)

Az ár tartalmazza:

 • 4,5 órás programot,
 • helyszín bérleti díját,
 • alapanyagokat a reggelihez és egy 3 fogásos ebédhez, amit magunk készítünk el,
 • egészséges frissítőket, italokat,
 • fermentálós napon: hazavihető 2 db befőttes üveget tele mindenféle jóval (kimchi, fermentált zöldség)
 • recepteket
 • elméleti tudást összefoglaló mini e-bookot

 

Kinek ajánlom ezt a főzőkurzust? 

Bélflóraépítő étrend:

 • Ez a kurzus Neked szól, ha az egészségedet szeretnéd megalapozni, hiszen a bélrendszerünk és a bélflóránk épsége a kulcs ahhoz, hogy az immunrendszerünk optimálisan működjön.
 • Itt a helyed, ha a prevenció, az egészségmegőrzés fontos számodra és tudod, hogy a táplálkozás fontos részét képezi a megelőzésnek!
 • Neked szól ez a főzőkurzus, ha enyhébb emésztőrendszeri panaszaid (puffadás, széklet problémák, hasi diszkomfort érzés) állnak fent és a táplálkozás által szeretnél javítani a közérzeteden.
 • A főzőkurzuson olyan étrenddel ismerkedhetsz meg, melyek a bélflórát színesítik és támogatják. Tápanyagdús, rostokban gazdag és minőségi alapanyagokat használunk fel az ételeinkhez.
 • A bélflóraépítés elengedhetetlen részét képezik a probiotikus élelmiszerek, így fermentálni is fogunk, készítünk kimchit, vegyes zöldség mixet és még probiotikus italt is.
 • Mindemellett az elméleti tudást is átadom majd a bélflóra fontosságáról, az immunrendszerrel való kapcsolatáról, gyulladáscsökkentő szerepéről, a bél-agy tengely elméletéről, a rezisztens keményítők szerepéről és hogy milyen élelmiszereket szükséges a napi étrendedbe beiktatni.

 

Női hormonrendszert támogató étrend ciklusszinkron szemlélettel:

 • Ez egy csodálatos új terület a táplálkozástudományban, hogyan lehet a női szervezetet harmonizálni az elfogyasztott ételekkel és ezeket hogyan tudjuk a ciklussal összhangba állítani, hogy a hormonrendszer kiegyensúlyozott legyen.
 • Ez a főzőkurzus Neked szól, ha gyakorta tapasztalsz problémákat a női ciklusod kapcsán, például menstruáció előtti (PMS) panaszok, görcsös fájdalom. De segíthet hormonális eltérések esetén is (pl.: ösztrogéndominancia), vagy ha babatervezés előtt állsz, vagy akár akkor is, ha szeretnéd kitolni a menopauza idejét.
 • Természetesen a ciklusszinkron szerinti táplálkozás bevezetése akkor a legideálisabb, ha nincsenek komolyabb hormonális eltérések és tudatos életmóddal a prevenciót tartod a legfontosabbnak, hogy az egészséged hosszútávon megőrizd.
 • A kurzust úgy állítottam össze, hogy mindegyik fázishoz (menstruáció, follikuláris, ovuláció, luteális) kapcsolódóan elkészítünk egy-egy ételt és közben átadom Neked az információkat, hogy mikor, milyen típusú élelmiszerek fogyasztása a legoptimálisabb, hogy a női ciklusodat harmonizálni tudd.
 • Az elméleti tudásról egy elektronikus mini e-bookot is kapsz majd, melyben a konkrét alapanyaglistát is megtalálod fázisonként lebontva. Továbbá részletes tudásanyagot kapsz arról, hogy az egyes fázisokban mi zajlik a testedben és a táplálkozással, életmóddal hogyan tudod ezeket erősíteni, optimalizálni.
 • Ez a főzőkurzus Neked szól, ha szeretnéd elsajátítani az elméletet, hogy megértsd, milyen változások zajlanak a testedben hónapról hónapra és hogyan tudod az ételekkel ezeket a folyamatokat harmonizálni.
 • Ez egy remek kurzus, ahol inspiráló ötleteket kapsz majd a tápanyagdús és egészséges étkezés kapcsán és új receptekkel gazdagodsz majd!

 

A szeptemberi és októberi kurzusokra egyelőre előjelentkezni lehet e-mailben, kötelezettség nélkül.

Ha kérdésed van, ha bizonytalan vagy, ha segíthetek bármiben, keress bátran! 🙂

Várlak sok szeretettel, remélem hamarosan találkozunk főzőkurzusaim valamelyikén.