Szerintem már sokszor írtam, hogy imádom a gyorsan elkészíthető sütiket. Mert tényleg csupa rohanás az élet és ki akar órákig a konyhában vesződni 😀 Most hoztam egy újabb receptet, ami megfelel annak az elvárásnak, hogy legyen gyors, finom és még egészséges és még paleo is, de ez már tényleg hab a tortán.
Hozzávalók:
- 200 g magozott meggy (mirelit)
- 150 g alma reszelve
- 90 g darált mák
- 3 tojás
- 90 g eritrit
- ½ citrom héja és leve
- 1 ek kókuszzsír
- 2 tk fahéj
Elkészítés:
Először a gyümölcsöket készítjük elő. A meggyet kiolvasztjuk és alaposan kicsavarjuk a levét. Az almát meghámozzuk és lereszeljük, citromhéjat reszelünk és kifacsarjuk a levét.
Ezután szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá felverjük és betesszük a hűtőbe, amíg nem kerül rá a sor. A sárgákat alaposan felverjük az eritrittel, majd mehet bele az olvasztott kókuszzsír, fahéj, citromlé, citromhéj és a mák. Alaposan elkeverjük és hozzáadjuk a kinyomkodott meggyet és reszelt almát. Újabb kavarás és végezetül a tojásfehérje habot óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát süthetjük kisméretű tepsiben is, de én most egy 20 cm átmérőjű piteformát választottam.
200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom, puha a tésztája, csak úgy eteti magát!