Szerintem már sokszor írtam, hogy imádom a gyorsan elkészíthető sütiket. Mert tényleg csupa rohanás az élet és ki akar órákig a konyhában vesződni 😀 Most hoztam egy újabb receptet, ami megfelel annak az elvárásnak, hogy legyen gyors, finom és még egészséges  és még paleo is, de ez már tényleg hab a tortán.

Hozzávalók:

  • 200 g magozott meggy (mirelit)
  • 150 g alma reszelve
  • 90 g darált mák
  • 3 tojás
  • 90 g eritrit
  • ½ citrom héja és leve
  • 1 ek kókuszzsír
  • 2 tk fahéj

 

Elkészítés:

Először a gyümölcsöket készítjük elő. A meggyet kiolvasztjuk és alaposan kicsavarjuk a levét. Az almát meghámozzuk és lereszeljük, citromhéjat reszelünk és kifacsarjuk a levét.

Ezután szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá felverjük és betesszük a hűtőbe, amíg nem  kerül rá a sor. A sárgákat alaposan felverjük az eritrittel, majd mehet bele az olvasztott kókuszzsír, fahéj, citromlé, citromhéj és a mák. Alaposan elkeverjük és hozzáadjuk a kinyomkodott meggyet és reszelt almát. Újabb kavarás és végezetül a tojásfehérje habot óvatosan beleforgatjuk.

A tésztát süthetjük kisméretű tepsiben is, de én most egy 20 cm átmérőjű piteformát választottam.

200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Nagyon finom, puha a tésztája, csak úgy eteti magát!