Első ötletként vezérelve görög saláta mellé sütöttem ezt a gluténmentes finomságot. Nem tudom, ki hogy van vele, de én egy hatalmas tál saláta után elég gyorsan meg tudok éhezni…de ebben a melegben más nem esik jól…szóval valami „tömény” még hiányzott a salátám mellől, ami pár órára eltömít, de nem pukkaszt ki. Szerintem telitalálat lett ez a lepény, kívül ropogós, belül puha és még finom is, tökéletes passzol friss salátákhoz, de szendvics alapnak is kiváló, vagy csak úgy nassolni!

Hozzávalók (6 darabhoz):

  • 100 g hajdina
  • 5 ek barna rizsliszt
  • 5 ek rizstejszín (ha nincs otthon, akkor tej vagy víz)
  • 1 tojás
  • 3 ek kókuszzsír
  • Himalaya só, bazsalikom

A hajdinát beáztatjuk háromszoros mennyiségű tisztított vízbe és pár óráig békén hagyjuk, majd ízlés szerint sózzuk és fedő alatt feltesszük főni. Amikor a víz elfőtt róla, lezárjuk a tűzhelyet, a fedőt az edényen hagyjuk, hadd puhuljon még. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a többi alapanyagot: felvert tojást, kókuszzsírt, magtejet/vagy ha az nincs, akkor vizet, rizslisztet. Ízlés szerint sózzuk és bazsalikommal fűszerezzük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és kb tenyérnyi méretű lepénykéket formázunk a sűrű, de nyúlós masszából. Mehet a sütőbe, ahol 200 fokon roppanósra, szép arany barnára sütjük.