A múltkori epres tekercsem ihlette ezt a sütit is, mondhatni ugyanaz csak pepitában:) Most őszibarackos krémmel készítettem és a tésztáját pedig csupadiósra sütöttem és hogy ne legyen unalmas, a tekercselést alagútra módosítottam. Ennek mondjuk csak az az oka, hogy kicsit sok lett a krém és nem lehetett feltekerni:) De annyira finomra sikeredett a barackos töltelék, hogy minden cseppjét bele akartam tömni a sütibe.

Hozzávalók (12 szelethez):

tészta:

  • 3 db tojás
  • 3 ek eritrit/nyírfacukor
  • 3 ek darált dió
  • 3 ek Dia Wellness liszt
  • 3 ek víz

krém:

  • 4 db őszibarack
  • 2 dl kókuszkrém (Cocomas)
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 2 ek kókusztejpor
  • ízlés szerint porított nyírfacukor/eritrit/stevia
  • vaníliapor
  • 2 púpos ek útifűmaghéj

díszítés:

  • 15 dkg durvára darált dió

Elkészítés:

A tésztát gyorsan elkészítjük, mint a hagyományos piskótát: fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük, a sárgákat elkeverjük a vízzel, nyírfacukorral, szénhidrát csökkentett liszttel és végül óvatosan beleforgatjuk a felvert habot. Egy tepsit (én 30×23 cm méretűt használtam) kibélelünk sütőpapírral, a tésztát elegyengetjük rajta és mehet az előmelegített sütőbe, 180 fokon kb 10-12 perc alatt készen van.

A krémhez megpucoljuk a barackokat, egyet félre teszünk, a többit felkockázzuk és mehet egy magas falú edénybe, amiben lehet botmixert használni. A barackhoz adjuk a kókuszkrémet és a nyírfacukrot és alaposan pépesítjük. Teszünk még bele kókusztejport és kókuszreszeléket, ízlés szerint vaníliaport. Éééés most jön a lényeg, az útifűmaghéj! Ugyebár jelenleg ez a barackos krém mindenre jó, csak süti megtöltésére nem… Ahhoz, hogy tökéletes krém állagot kapjunk, keverjünk el benne alaposan 2 púpos evőkanál útifűmaghéjat, majd várjunk türelmesen! Kb. 30 percre tegyük hűtőbe és voilá a folyós krémből egy zselés állagú, habos, könnyű krém lesz!

A kihűlt piskótára rákenjük a krém 2/3-át, majd a félretett őszibarackot hosszában négybe vágjuk és a szeletkéket ráfektetjük sorban a süti közepére. Végül a piskóta egyik szélét átfordítjuk a másikra, hogy egy „alagutat” kapjunk. A krém maradékával megkenjük az alagutat és a darált diót a külsejére tapasztjuk.