Épp vendégségbe készültünk és mindenképp valami egészséges nyalánksággal szerettem volna meglepni a házigazdákat. Szerencsére volt otthon egy zacskó fagyasztott szeder és nem volt kérdéses, hogy ő fog a sütemény középpontjában állni. Annyira puha, habkönnyű és pikánsan fanyar lett, hogy nem lehetett neki ellenállni, (mondjuk nem is akartunk…) mindeni körében nagy sikert aratott!
Hozzávalók (kb. 14 db):

  • 3 db tojás
  • 100 g nyírfacukor/eritrit
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 100 g darált dió
  • 2 ek kókuszzsír
  • 5 ek natúr joghurt
  • 1 csipet Himalaya só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • kb 42 szem szeder

Elkészítés:

A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, először a fehérjét habbá verjük és félretesszük. A tojások sárgájához adjuk a nyírfacukrot, a kókuszzsírt, joghurtot és kézi robotgéppel alaposan elkeverjük. Mehet bele a zabpehelyliszt, só, szódabikarbóna, darált dió és ezekkel a száraz hozzávalókkal is keverjük pár percig. A végén mehet bele a tojáshab, óvatosan beleforgatjuk a masszába. 14 darab közepes méretű muffin formába töltjük a tésztát, mindegyik tetejére 3 darab szeder szemet helyezünk, ami a sütéskor úgy is le fog süllyedni, így felesleges belenyomkodni ujjal. 180 fokon kb 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.