Eredetileg egy indiai süteményt szerettem volna készíteni, de teljesen más lett belőle…bevallom egyáltalán nem bánom, mert olyan édességet sikerült varázsolni, aminek elképesztően Raffaellos íze lett. Csak magvak és aszalt gyümölcs, semmi hozzáadott cukor és egyebek. Gyorsan, sütés nélkül készült nyers desszert. Egy baj van vele, eteti magát, álom finom, de igazi energiabomba!

Hozzávalók:

  • 200 g kesudió
  • 100 g kókuszreszelék
  • 30 g kókusztejpor
  • 200 g magozott puha datolya
  • 0,5 dl meleg, tisztított víz
  • 1 tk. vaníliapor

Elkészítés:

A kesudiót, kókuszreszeléket, kókusztejport aprítógépben alaposan megdolgozzuk, majd átöntjük egy másik edénybe. A kimagozott, puha datolyát beletesszük a gépbe, hozzáadjuk a meleg vizet és pépesítjük. Ezután a két keveréket alaposan elkeverjük, ha minden igaz, akkor egy masszív „tésztát” kapunk. Ha nagyon ragadós, tegyünk bele egy kis kókuszreszeléket. Sütőpapírral béleljünk ki egy kb. 15×22 cm-es formát és tapicskoljuk bele a krémet, majd szórjuk meg kókusszal. Lefedve hagyjuk a hűtőben állni legalább egy éjszakát.

184 Kcal/szelet

18 g szénhidrát/szelet