Ha új saláta ízre vágysz, mert már unod a megszokott sztenderd saláta recepteket, akkor dobd fel a roston csirkédet a Waldorffal, mert ez merőben más. Az alma és zellerszár elképesztően jól kiegészítik egymást és a pikáns dijoni joghurt mártás rátesz egy lapáttal az ízkavalkádra. Nem feltétlenül ragaszkodom ahhoz, hogy minden felhasznált zöldség és gyümölcs bio minőségű legyen, de a zellerszár esetében erősen ajánlott, hogy tényleg biot vegyél, mert a száras növények begyűjtenek, raktároznak mindent, amire nincs szükség…

Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 db alma
  • 4 db zellerszár
  • 1 marék aprított dió
  • ½ doboz natúr joghurt
  • Himalaya só, bors
  • 2 teáskanál dijoni mustár

Elkészítés:

Az almát felkockázzuk, a zellerszárról lehántjuk a szálas külső részt, majd ezt is pici darabokra szeljük. A diót durvára vágjuk, picit megpirítjuk, majd a friss zöldség-gyümölcshöz adjuk. A joghurtot ízesítjük sóval, borssal, dijoni mustárral és minden összetevőt egyesítünk.