Nagyrészt este 7-8 körül érek haza, így akkor kezdek el a konyhában ténykedni, szóval igyekszem gyorsan elkészíthető, egészséges ételeket kieszelni. Alapvetően csirkemellet és zöldségeket kombinálok, szeretek kipróbálni érdekes párosításokat. Most a hagyma, paradicsom és spenót került egy serpenyőbe.

Hozzávalók (3-4 személyre):

  • 500 g csirkemell
  • 200 g spenót
  • 150 g koktélparadicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Himalay só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozzuk, kevés kókuszzsíron pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és fedő alatt pároljuk, amíg a hagyma puha lesz. Ezután hozzáadjuk az aprított spenótot és nagyon rövid ideig, kb 1 percig pároljuk csak, majd a rászórjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, kettőt keverünk rajta és már le is vesszük a tűzről, hogy a zöldségféléket ne főzzük szét.