Sokaknak fejtörést okoz, mit lehetne enni reggelire, vacsorára a szendvics helyett? Jó hírem van! Számtalan kiváló lehetőség áll rendelkezésünkre, csupán túl kell látni a jól megszokott szalámi, kolbász, felvágott „mesterhármason”. Zöldségekből, magvakból ínycsiklandó kencéket, pástétomokat lehet pillanatok alatt varázsolni. Egészséges, tápláló, teljes értékű krémeket kapunk, hidd el, megunhatatlan!

Hozzávalók:

  • 1,5 dl vöröslencse
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • Himalaya só
  • citromlé ízlés szerint
  • garam masala india fűszerkeverék

Elkészítés:

A vöröslencsét beáztatjuk 1-2 órára, majd enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük. Ne lepődj meg, a vörös árnyalat teljesen el fog tűnni és okkerszínű lesz. Amíg kihűl, addig a vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk és éppen hogy csak egy kicsit megpároljuk az olíván, hogy erős zamatát elveszítse. Ha éppenséggel nem zavar, hogy hagymaszagú leszel, akkor hagyd nyersen. A vöröslencsét, a hagymákat pépesítsd, majd fűszerezd kedvedre. Hűtsd be és már kenheted is magvas teljes kiőrlésű pirítósra.