Ha egészségesen szeretnél táplálkozni, akkor szóba sem jöhetnek a boltban kapható felvágottak, szalámik. Jogosan teszed fel a kérdést: de akkor mit egyek? Jó hírem van, csirkemell sonkát Te is tudsz készíteni házilag, könnyen, gyorsan és mindenféle adalékanyag, tartósítószer és tápláléknak nem minősülő hozzávaló nélkül. Az alapreceptet variálhatod különböző zöldfűszerekkel, kísérletezz bátran!

Hozzávalók:

  • 300 g csirkemell
  • 1 kicsi tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint: Himalaya só, fehér bors, őrölt szerecsendió, édes fűszerpaprika, szárított snidling

Elkészítés:

A csirkemellet picire felkockázzuk, aprítógépbe tesszük,  összeturmixoljuk. Majd hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket (ízlés szerint). Alaposan összedolgozzuk a húspépet. Egy darab alufóliára öntjük a húst és kézzel egy kis hengert formázunk belőle, majd betekerjük a fóliába, mintha szaloncukor lenne. És már mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 180 fokon kb. 20 percig sütjük, majd óvatosan kitekerjük a fóliából és pár percig még pirítjuk.