Spenótos-édesburgonyás quinoa roston csirkével

Szeretem az izgalmas, különleges, zamatos ízeket, de sajnos a natúr quinoáról mindez nem mondható el. Pedig elképesztően jó köret, egyrészt gluténmentes, másrészt magas fehérjetartalommal bír és 9 esszenciális aminosavat tartalmaz,…

Erdeibogyós – granolás kókuszkrém

Ha igazán finom, mutatós és szuper egészséges nyalánksággal szeretnéd elkápráztatni a családot, akkor próbáld ki ezt a pohárkrémet. A gyümölcsök fanyar íze, a lágy csokis és kókuszos krém és a…

Cukkinis – zelleres hagymakrémleves

A krémlevesek nálam gyakran úgy születnek, hogy a maradék zöldségféléket előbányászom a hűtő aljáról nehogy kárba vesszenek. Persze a mennyiség nem mindig elegendő, de semmi pánik, mert egy kis burgonya,…

Csicseriborsós padlizsános ragu

Még a vega korszakom egyik nagy kedvence volt ez a csicseris padlizsános ragu, mert nem csak ízletes, hanem laktató is, annyira jól passzolnak az összetevők, hogy igazán büszke voltam magamra…

Sütőtökös zöldségkrémleves

Ebben a hideg időben annyira jólesik egy tál meleg, gőzölgő, csupa zöldséges leves, amiben megáll a kanál. Ami otthon volt, azt most egy kondérba szórtam és lett belőle egy fantasztikusan…

Brokkolis szezámos csirke

Sportolók körében örök klasszikus a csirke-rizs-brokkoli szentháromság, ami egy idő után unalmassá tud válni. De egy kis kreativitással új ízeket hozhatunk ki belőle.  Miért fogod szeretni ezt az ételt? Mert…

Mogyoróbundás csirkefalatok

Igazi nyári kedvenc lett ebből az ételből, persze nem csak nyáron fogyaszthatod, de ebben a tikkasztó melegben jól esik a könnyed saláta, hűsítő joghurttal és persze a roppanós bundás csirke…

Házisajt 20 perc alatt

A házi sajtkészítés nagyon egyszerű dolog, nem is gondolnánk, hogy pár perc alatt adalékanyagoktól mentes, ínycsiklandó sajttömböt varázsolhatunk a tejből. Mértem az időt, 20 percet igényelt a munka. A sajtkészítés…

Padlizsánkrém

Vacsorára imádom a zöldséges kencéket, annyira szuper, hogy szinte mindenféle zöldségből lehet szendvicskrémet varázsolni. Egyik nagy favorit a padlizsán, amit sajnos sokan nem szeretnek grillezve, sütve, de tapasztalatom szerint a…

Spenótos omlett

Igazán laktató és tápláló reggeli a tojás mindenféle formában, de érdemes variálni, mert egy idő után egyhangúvá válhat. De ebbe nem törődök bele, ezért mindig újabb és újabb verziókat próbálok…

Kókuszos szelet

Gyenge pontom az édesség, főleg ha kókuszos-csokis finomságról van szó, nem tudok nemet mondani. Persze csakis egészségesített hozzávalók jöhetnek számításba, így kiagyaltam egy kókuszos csodát, ami véleményem szerint elég jól…