Igazán laktató és tápláló reggeli a tojás mindenféle formában, de érdemes variálni, mert egy idő után egyhangúvá válhat. De ebbe nem törődök bele, ezért mindig újabb és újabb verziókat próbálok ki. Épp a hűtőben kallódott egy marék bébispenót, ami most jó helyre került. A szombat reggeli omlettemet koronázta meg.

Hozzávalók (1 személyre):

  • 2 tojás
  • 1 szál újhagyma
  • 1 ek zsírszegény túró vagy cottage cheese
  • 1 marék bébispenót
  • Himalaya só, fűszerpaprika
  • sütéshez 1 ek. kókuszzsír/kacsa/libazsír

Elkészítés:

Az omlett elkészítése sok magyarázatot szerintem nem igényel. Felverjük a tojásokat a sóval és kevéske zsírszegény túróval. Az újhagymát felkarikázzuk, a spenótot megmossuk, szárazra töröljük, kicsit megtépkedjük és a tojással elkeverjük. Serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, és a kulimászt beleöntjük és szépen megsütjük mindkét oldalát. A végén fűszerpaprikával díszítjük.