Bomba egyszerű multifunkcionális recept, mert kenheted pirítósra és eheted reggelire, vagy öntheted roston csirkére, hogy feldobd az unalmas ízeket, de akár a salátád ízvilágát is felturbózhatod. A reggelitől az ebéden át a vacsoráig bármikor bevetheted. És az sem elhanyagolható, hogy így fokhagymásan sokkal finomabb az extra szűz olívaolaj, ízletes és telítetlen zsírsavakban gazdag öntetet készíthetsz.

 

Hozzávalók:

  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • Himalay só, bors

 

 

Elkészítés:

A hozzávalókat botmixerrel elegyítjük, vagy turmixgépbe is önthetsz mindent. Két perc alatt elkészül, talán előbb, mint ahogy a kenyérpirító kidobná az elkészült pirítósokat. Ezzel kend meg, sokkal finomabb és egészségesebb, mintha vajjal, ne adj ég margarinnal (ugye a margarint már száműzted a hűtődből?)kenegetnéd.