Egy falat Indiát, szivárvány színben pompázó zöldséges, krémes és currys finomságot hoztam Nektek. Ha szereted az egzotikus indiai ízeket, próbáld ki mindenképp, ha nem kedveled, akkor most itt a lehetőség, hogy kedvet kapj hozzá, mert ez a zöldséges ízkavalkád el fog varázsolni.

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 200 g cukkini
  • 300 g karfiol
  • 2 marék bébi spenót
  • 1 kaliforniai paprika
  • 300 g édesburgonya
  • 1 fej hagyma
  • 200 ml rizskrém
  • Himalaya só, bors, chili és curry por ízlés szerint

 

Elkészítés:

Nincs sok flikk-flakk ebben a receptben, csupán mindent szépen össze kell aprítani és jól összesütni. Na, de nézzük részletesebben!

A csirkemellet kockákra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, aztán félretesszük. A cukkinit, paprikát és édesburgonyát és hagymát is pici kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük és picire aprítjuk, hogy majd könnyen megpárolódjon.

Egy jó nagy serpenyőt, vagy wokot előveszünk és kevés kókuszzsírt hevítünk benne. Éppen hogy csak elkezdjük párolni a hagymát, már mehet is hozzá a csirkehús és fehéredésig sütjük. Ezután az összes zöldséget ráborítjuk (kivéve a spenótot) és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk, 2-3 percenként alaposan megkavarjuk. Vigyázzunk, nehogy túl puhára párolódjanak a zöldségek! Végül pedig nyakon öntjük a rizskrémmel és ízesítjük a curry porral, sóval és a legeslegvégén a spenótot beleszórjuk és 1 percig kevergetjük, ennyi párolódás bőven elég lesz neki.

Egytálételnek is kiváló, de ha több szénhidrátot igényelsz, akkor basmati rizzsel az igazi.