Imádom, mert egyszerűen nagyszerű, sűrű, zöldséges és pikáns, laktató, de könnyű! Változatos, mert mindig olyan zöldség kerül bele, ami a hűtőben lapul, így mindig más és más a leves karaktere.

Hozzávalók:

  • kb. 6 darab paradicsom (szezonon kívül 0,5 liter bio „üveges”)
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • sok-sok zöldség, ami épp van otthon: répa, zeller, petrezselyem gyökér, ceruzabab, borsó, cukkini, brokkoli, karfiol, káposzta levél…
  • víz
  • Himalaya só, bors, oregánó, bazsalikom

Elkészítés:

Az alap mindig ugyanaz: kevés kókuszzsíron megpároljuk a felkarikázott póréhagymát, erre ráöntjük a friss, hámozott, kockázott paradicsomot (szezonon kívül használj inkább bio üveges paradicsomot, mint vegyszerezett, fóliasátorban érlelt mű paradicsomot…) Ráborítjuk a felaprított zöldséghalmazt, majd felöntjük annyi ásványvízzel, hogy ellepje. Forrás után belenyomunk 2-3 gerezd fokhagymát és lassú tűzön addig rotyogtatjuk, hogy a zöldségek maradjanak félig roppanósak, de semmiképp se essenek szét. A főzési folyamat legvégén adjunk hozzá ízlés szerint a zöldfűszereket.