Szerencsére nem növelem a glutén- és laktózérzékenyek táborát, de azért igyekszem minimálisra szorítani a glutén tartalmú gabonák fogyasztását és a tejtermékeket sem viszem túlzásba. Igyekszem megtartani az egészséges egyensúlyt és a preventív életszemléletet ajánlom mindenkinek. Sajnos sokaknak kihívást jelent, hogy napról-napra úgy készítsék el az ételeiket, hogy szigorúan odafigyeljenek az összetevőkre. Szerencsére ma már nem kell lemondani semmi földi jóról. Csodás sütiket lehet készíteni szuperegészséges alapanyagokból. Most a zöldbanán lisztet teszteltem és imádtam a végeredményt!

 

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 130 g eritrit/nyírfacukor
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 2 ek. víz
  • 100 g zöldbanán liszt
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 200 g erdei gyümölcs

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra verjük az eritrittel, majd mehet bele a kókuszzsír, alaposan elkeverjük. Kb. 2 ek. vizet keverjünk hozzá és jöhet a zöldbanán liszt. Sűrű, masszív tésztát kapunk. Hozzáadjuk az őrölt gyömbérport.

Végül pedig óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot. Kókuszzsírozott tepsibe (20X25 cm-es) öntjük a tésztát, a tetejét szederrel, málnával, egyéb bogyós gyümölcsökkel pakoljuk meg. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 percig sütjük.