Volt már néhány csirkevagdalt próbálkozásom, de eddig mindig olyan szárazra sikerült, egyik sem volt az igazi…De most, végre sikerült kifejleszteni a tökéletes csibevagdalt receptet. És ahogy a legjobb dolgok spontán születnek, ez az étel is úgy állt össze, hogy na nézzük, mi van otthon, amit össze lehet gyúrni… A végeredmény fantasztikus lett, kár szerénykedni. Remélem nem csak én vagyok elájulva tőle és Nálatok is ki fogja ütni az ízlelőbimbókat :)(persze pozitív értelemben)

Hozzávalók (5-6 személyre):

  • 700 g csirkemell
  • 150 g édesburgonya
  • 5 szál újhagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 ek. kókuszzsír
  • ízlés szerint: Himalaya só, bors, fűszerpaprika
  • 2+3 db tojás
  • 2 marék bébispenót

 

Elkészítés:

Első körben felteszünk 3 db tojást főzni (mehet 4 db is, ha kicsik a tojglik), hogy mikorra a csibepép elkészül, lehessen azonnal tölteni. Következő mozzanat az édesburgonya lereszelése nagylukú reszelőn. Majd következik a csirkemell alapos tisztogatása és felkockázása. Egyből mehet az aprítógépbe, akár két részletben is turmixolhatod, ha úgy érzed nem fogja ezt a mennyiséget vinni a gép. De pépesÍtés előtt teszünk még hozzá 2 db nyers tojást, 1 ek. olvasztott kókuszzsírt, a felkarikázott újhagymát (a zöld részét én most nem tettem bele). És hadd szóljon! Alaposan pépesítjük az egészet. A végén belezúzunk még 1 gerezd fokhagymát, fűszerezzük és mehet bele a lereszelt édesburgonya. Alaposan elkeverjük. Remélhetőleg a tojások megfőttek, hideg víz alá nyomjuk és megpucoljuk. Nincs más hátra, mint a töltés. Egy nagy darab alufóliát helyezünk egy tepsire, erre kiterítjük a húspépet, megrakjuk a spenóttal, közepére sorakoztatjuk az egész főtt tojásokat. Végül rudat formázunk belőle, az alufóliával becsomagoljuk és mehet a sütőbe, kb. 30 percig 200 fokon sütjük, majd leszedjük az alufóliát és még 10 percig pirítjuk a tetejét.

Csodás, szaftos, ízletes és egészséges ebéd, ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető!