Gyorsan és könnyen elkészíthető reggeli kategóriába tartozik ez a zabos-tojásos lepényke. Főleg azoknak ajánlom, akik még nem jöttek le a mindenhez együnk kenyeret függőségről. Zabpehely formájában kapsz egy kis szénhidrátot is, ráadásul lassan szívódót, így sokáig élvezheted a jóllakottság érzését.

Hozzávalók (1 személyre):

  • 1-2 tojás
  • 2-4 evőkanál zabpehely
  • Himalaya só
  • 1 teáskanál kókuszzsír
  • reszelt sajt
  • lilahagyma

Elkészítés:

A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk és annyi zabpelyhet teszünk hozzá, hogy közepesen sűrű masszát kapjunk. A palacsintasütőt megkenjük kókuszzsírral, felhevítjük, majd ráöntjük a tojásos masszát és omlettet sütünk belőle. A lepény mindkét felét átsütjük, de vigyázzunk rá, nehogy túlságosan kiszáradjon. Amint elkészül, egy tányérra fektetjük, sonkaszelettel, sajttal, lilahagyma karikákkal borítjuk és a  tetejét sajttal megszórjuk.