Szerintem a világ legegyszerűbben elkészíthető eledele. Ódákat lehetne a zabkásáról zengeni, hogy milyen nagyszerű reggelire, változatosan ízesíthető, finom, tápláló, órákig megadja a jóllakottság érzését, rostokban gazdag és még sorolhatnám, de most nem teszem, inkább olvasd el zabos cikkünket, amiből megismerheted a zabpehely alfáját ómegáját.

Hozzávalók (1 adag)

  • 60 g apró szemű zabpehely
  • 1,5 – 2 dl tisztított víz (vagy kókusztej, bármilyen magtej)

Ízesítés: gyümölcsök, aszalványok, olajos magvak, fahéj, kakaópor, fehérjepor stb.

Elkészítés:

A zabpelyhet keverd el a vízben és közepes lángon főzd fel. Leginkább hűtve ajánljuk, legjobb este lefőzni és reggel már csak az ízesítéssel kell foglalkozni.