Ma távolabbi vizekre eveztem és a mexikói konyha ihletése által válogattam össze az alapanyagokat. A fő koncepció, hogy sok-sok színes zöldségféle vegye körül a csirkét, csak mint általában, tudjátok, számomra fontos, hogy minden főétel tartalmazzon zöldséget valamilyen formában. Ez elég jól sikerült, konkrétan a hús elveszett a színes, szaftos, ízletes zöldséges raguban.

Hozzávalók (4-5 személyre):

  • 600 g csirkemell
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 400 g paradicsom
  • 150 g ceruzabab
  • 150 g kukorica (fagyasztott, nem konzerv)
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Himalaya só, bors, őrölt kömény, oregáno, chili cayenne

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozzuk, sóval és borssal ízesítjük, majd kevés kókuszzsíron megpirítjuk és félretesszük.

Elkészítjük a zöldséges mexikói ragut:

A zöldségféléket tetszőlegesen felaprítjuk, a mirelit kukoricát és ceruzababot is kivesszük a fagyasztóból. 1 evőkanálnyi kókuszzsírt wokban felolvasztuk, majd szép sorjában beleszórjuk a zöldségféléket: először a póréhagymát pároljuk meg, majd jöhet a paprika, ceruzabab, kukorica és fedő alatt néhány perc alatt összesütjük az egészet. Végül a hámozott, felkockázott paradicsom kerül bele a raguba és a fokhagymát is belenyomjuk, illetve ízlés szerint fűszerezzük. Lefedve pár perc alatt összefőzzük, de ügyeljünk arra, hogy a zöldségeket ne főzzük szét, maradjon picit roppanós az állaguk. Miután elkészült a zöldséges ragu, a pirított csirkemell csíkokat hozzáadjuk és így magában egytál ételként fogyasztjuk, vagy ha több szénhidrátra van szükségünk, jázminrizzsel körítjük.