Egy ideje ki szerettem volna próbálni a házi pestót. Minek halogassam, eljött az idő, kár hogy szinte semmi hozzávalóm nem volt otthon, de egy kis kreativitással átalakítottam az eredeti receptet és lett belőle valami hasonló, ami viszont nagyon finom lett. Nos, ezzel a szósszal tömködtem meg a csirkemellet és a végeredmény engem meggyőzött.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 600 g csirkemell
  • 1 db nagy paradicsom
  • 5 ek. kesudió
  • 5 ek. reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tk. szárított bazsalikom
  • Himalaya só, bors

 

Elkészítés:

Először a kesudió pestót készítjük el: aprítógépbe tesszük a kesut, alaposan ledaráljuk, majd mehet bele a reszelt parmezán, a zúzott fokhagyma, a szárított bazsalikom (a friss a legjobb, ha van otthon, inkább azzal készítsd el), egy csipet só és az olívaolajjal alaposan elkeverjük.

Az egész filézett csirkemellet két félre vágjuk, keresztbe bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A húsdarabot egy nagyobb alufólia darabra helyezzük.  A husi réseibe töltjük a pestót. Én még pici paradicsom szeleteket is betűzdeltem, ahol nagyobb volt a rés és befért.

Az alufóliát felül összefogjuk, összehajtogatjuk, a két szélén is összecsavarjuk, a lényeg, hogy hermetikusan bezárjuk a fóliába. 200 fokon 45 percig sütjük, majd óvatosan lefejtjük a körülötte lévő fóliát és pár percig még pirítjuk.