Ez lett most a kedvenc csokis brownie fejlesztésem, elképesztően finom, csupa csokis, belül krémes és puha és senki meg nem mondaná, hogy édesburgonyát rejtettem el benne. Vigyázat, függőséget okoz:)

 

Hozzávalók (16 darab):

  • 100 g zabpehelyliszt
  • 3 db tojás
  • 70 g nyírfacukor
  • 100 g étcsoki 90%-os
  • 200 g reszelt édesburgonya
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 1 ek. holland kakaópor
  • 1 tk. fahéj

 

Elkészítés:

Először az édesburgonyát meghámozzuk, majd lereszeljük. Mehet a nagylyukú reszelőn, hogy haladjon a munka 😉 Majd felverjük a tojásokat, fontos, hogy a fehérjét és a sárgáját ne válasszuk szét, hanem egyben verjük fel, hogy szép habos állagú legyen. Majd mehet bele a nyírfacukor/eritrit (kinek mi a szimpatikus), addig keverjük, amíg fel nem oldódik. A darabokra tördelt étcsokihoz adjuk a kókuszzsírt, az egyszerűség kedvéért mikróban olvasztjuk, de ha több időd van, válaszd az elegánsabb megoldást és vízgőz fölött olvaszd meg. Kevergetjük, hogy alaposan elolvadjon a csoki és langyosra hűljön. Végül alaposan elkeverjük a tojásos krémet a csokival, fahéjjal, zabpehelyliszttel, a reszelt édesburgonyával. Sütőpapírral bélelt mini tepsibe (kb.22×15 cm) öntjük és kb. 20-30 percig sütjük 170 fokon, tűpróbával ellenőrizzük, nehogy túlsüssük. Akkor az igazi, ha kívül átsült, de belül még kicsit ragad a csoki.