Elsőre elég pepecsnek tűnhet ez a recept, de igazából nem az. Na jó,  a palacsinta sütés eleve felér egy tortúrával, de ha van némi konyhai rutinod, akkor nem fog problémát okozni, a másik jó hír, hogy csak 8 darabot kell legyártani 🙂 Viszont a végeredmény!? Arról ódákat lehetne zengeni! Csodás ízharmónia lesz a jutalmunk és az első falat után elfelejtjük, hogy kicsit tovább kellett a konyhában ténykednünk. Szóval erre koncentráljatok és elő a palacsintasütővel!

Hozzávalók:

Palacsinta:

  • 2 db nagy tojás
  • 300 ml víz
  • 150 g zabpehelyliszt
  • 1 ek. kókuszzsír
  • Himalaya só

Töltelék:

  • 1 fej hagyma
  • 600 g csirkemell
  • Himalaya só, bors, rozmaring

Spenótszósz:

  • 450 g (mirelit) spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 ml rizstejszín
  • Himalaya só, szerecsendió

 

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit alaposan elkeverjük, érdemes utána pár percet pihentetni, mert a zabpehelyliszt fokozatosan felszívja  majd a nedvességet. És jöjjön, aminek jönnie kell, izzítsuk be a palacsintasütőt és készítsünk 8 darab nem túl vékony palacsintát.

Ami ezután jön, már gyerekjáték. Következzék a csirkés felvonás. A húst nagyon apró kis kockákra vágjuk. A hagymát is felkockázzuk, kevés kókuszzsíron megpároljuk, mehet rá a csirke és készre pirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal. Majd félretesszük.

A spenótos mártás is pikk-pakk készen van. A kiolvasztott mirelit spenótot (általában frisset használok, de ehhez a recepthez jobban szeretem  a mirelitet) felmelegítjük, belezúzzuk a fokhagymákat, sózzuk, frissen reszelt szerecsendióval felturbózzuk, végül felöntjük a rizstejszínnel és összeforraljuk.

A spenótos szósz felét elkeverjük a csirkével. A másik felét félretesszük, mert azzal is lesz majd dolgunk a legvégén.

Minden egyes palacsinta közepére teszünk a spenótos-csirkés raguból, majd kis batyut hajtunk belőle és egy tűzálló tálba jó szorosan lerakjuk a batyukat. A végén ráöntjük a maradék spenótot és már mehet is sütőbe, kb. 30 perc alatt összesütjük.