Egy újabb krémleves a repertoárban! Minden receptemnél leírom és most is csak ismételni tudom magam, miért nagyszerű a krémleves: tápláló, sűrű, krémes, csupa zöldséges, gyorsan elkészíthető és nagyon finom:)

Hozzávalók (6 személyre):

  • 1 közepes karfiol
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 dl kókuszkrém (Cocomas)
  • Himalaya só, bors
  • snidling a díszítéshez

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát felkockázzuk és mehet egyből a fazékba. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Ízlés szerint sózzuk. Amikor megpuhult a karfiol, lehúzzuk a tűzről, picit kihűtjük a levest és jöhet a botmixer, hadd szóljon! Alaposan pépesítjük, krémesítjük, ha nagyon sűrűnek érzed, akkor nyugodtan hígítsd egy kis vízzel. Végül hozzáadjuk az extra sűrű cocomast, borsozzuk és felforraljuk. Apróra vágott snidlinggel díszítjük.