Medvehagyma krémleves

A medvehagymás próbálkozásaimból persze a krémleves sem maradhatott ki:) Érdemes kihasználni ezt a rövidke kis időszakot és ezt az erőteljes ízvilágú növénykét mindenféle formában megsütni és megfőzni!

Hozzávalók (2-3 személyre):

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • 100 ml zabtejszín
  • 7 dl tisztított víz
  • Himalaya só, őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A hagymákat és a krumplit felaprítjuk, lábasba tesszük, majd vízzel felöntjük, hogy ellepje és ízlés szerint sózzuk. Lefedve főzzük 20 percig, majd langyosra hűtjük, turmixoljuk, hozzáadjuk a zabtejszínt és fűszerezzük, majd újra forraljuk és kész is van!