A karácsonyi hangolódás folytatódik a konyhában, már csak két hét, de addig is igyekszem minél több ünnepi ételt kipróbálni. Azt hiszem sikerült valami egészen különlegeset készíteni, nézzétek csak a receptet!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 szelet csirkemell
  • 150 g főtt gesztenye
  • 100 g aszalt szilva
  • 8 szelet fekete erdei sonka
  • 200 ml rizskrém
  • 80 g dió
  • Himalaya só, bors, szerecsendió, fahéj

 

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket óvatos kiklopfoljuk, nem kell, hogy hártya vékonyak legyenek, de azért egyszerűbb lesz felcsavarni, ha vékonyabbak. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket és a végükbe 2-3 darab aszalt szilva szemet fektetünk, ezek tetejére a főtt gesztenye kerül és szépen feltekerjük. Becsavarjuk a fekete erdei sonka szeletekbe és tepsibe rendezzük a göngyölegeket. Alufóliával letakarjuk és 190 fokon kb. 35 percig sütjük. A végén még 10 percig pirítjuk fólia nélkül.

Info: Én készen vásároltam a főtt gesztenyét, alu tasakban találjátok a nagyobb üzletek zöldséges osztályán a magvas részlegen.

Amíg sül a csirke, elkészítjük a diómártást hozzá. A rizskrémet felmelegítjük, belekeverjük a darált diót és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és kevéske fahéjjal, hogy még ünnepibb legyen az íze.