Régóta terveztem már, hogy a csokis brownie-t sütőtökös krémmel dobom fel. Most végre eljött az idő, úgyis Halloween őrület van, meg ősz és sütőtök szezon és amúgy is közös céges ebéd, gondoltam meglepem a kollégákat egy kis süteménnyel. A díszítés nem úgy sült el, ahogy terveztem, még csokipókokat is szerettem volna, de végül túl soknak bizonyult a dekoráció, így maradt a pókháló…
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 db tojás
- 60 g nyírfacukor
- 100 g 85%-os étcsokoládé
- 2 ek. kókuszzsír
- 80 g zabpehelyliszt
- 20 g holland kakaópor
- 1 kk. szódabikarbóna
Krém:
- 600 g sült sütőtök püré
- 200 ml kókuszkrém (Cocomas)
- pár csepp friss citromlé
- ízlés szerint fahéj, gyömbérpor
Díszítés:
- 2-3 kocka olvasztott 85%-os étcsoki
Elkészítés:
Érdemes előző este megsütni a sütőtököt, jó alaposan, hogy a nedvesség távozzon belőle, hogy a süti krémnek jó tartása legyen majd. Szépen kihűtjük, majd kikapargatjuk a héjáról a tököt. Hűtőben tároljuk másnapig.
Gyorsan elkészítjük a brownie tésztát. Érdemes azzal kezdeni, hogy az étcsokit felolvasztjuk a kókuszzsírral, félretesszük, hogy langyosra hűljön. A tojásokat nem választjuk szét, egyben alaposan felverjük a nyírfacukorral, majd belekeverjük a langyosra hűlt csokit. Beleszórjuk a zabpehelylisztet, kakaóport, szódabikarbónát. Párat keverünk rajta, majd sütőpapírral bélelt kis tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet. A sült sütőtököt villával pürésítjük. A kókuszkrémet felverjük, pár csepp citromlétől jobban összeugrik, de ne számíts rá, hogy olyan lesz, mint a tejszín…De nem baj, most nem lesz szükségünk kemény habra. Összekeverjük a sütőtök pürével, majd ízlés szerint fahéjjal és gyömbérporral ízesítjük.
A tésztát a tortaformában hűtjük ki, majd a krémet rásimítjuk. Ha van kedved és időd, akkor díszítheted pókhálóval 🙂