Régóta terveztem már, hogy a csokis brownie-t sütőtökös krémmel dobom fel. Most végre eljött az idő, úgyis Halloween őrület van, meg ősz és sütőtök szezon és amúgy is közös céges ebéd, gondoltam meglepem a kollégákat egy kis süteménnyel. A díszítés nem úgy sült el, ahogy terveztem, még csokipókokat is szerettem volna, de végül túl soknak bizonyult a dekoráció, így maradt a pókháló…

Hozzávalók:

Tészta:

  • 5 db tojás
  • 60 g nyírfacukor
  • 100 g 85%-os étcsokoládé
  • 2 ek. kókuszzsír
  • 80 g zabpehelyliszt
  • 20 g holland kakaópor
  • 1 kk. szódabikarbóna

Krém:

  • 600 g sült sütőtök püré
  • 200 ml kókuszkrém (Cocomas)
  • pár csepp friss citromlé
  • ízlés szerint fahéj, gyömbérpor

Díszítés:

  • 2-3 kocka olvasztott 85%-os étcsoki

Elkészítés:

Érdemes előző este megsütni a sütőtököt, jó alaposan, hogy a nedvesség távozzon belőle, hogy a süti krémnek jó tartása legyen majd. Szépen kihűtjük, majd kikapargatjuk a héjáról a tököt. Hűtőben tároljuk másnapig.

Gyorsan elkészítjük a brownie tésztát. Érdemes azzal kezdeni, hogy az étcsokit felolvasztjuk a kókuszzsírral, félretesszük, hogy langyosra hűljön. A tojásokat nem választjuk szét, egyben alaposan felverjük a nyírfacukorral, majd belekeverjük a langyosra hűlt csokit. Beleszórjuk a zabpehelylisztet, kakaóport, szódabikarbónát. Párat keverünk rajta, majd sütőpapírral bélelt kis tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.

Ez idő alatt elkészítjük a krémet. A sült sütőtököt villával pürésítjük. A kókuszkrémet felverjük, pár csepp citromlétől jobban összeugrik, de ne számíts rá, hogy olyan lesz, mint a tejszín…De nem baj, most nem lesz szükségünk kemény habra. Összekeverjük a sütőtök pürével, majd ízlés szerint fahéjjal és gyömbérporral ízesítjük.

A tésztát a tortaformában hűtjük ki, majd a krémet rásimítjuk. Ha van kedved és időd, akkor díszítheted pókhálóval 🙂