A vasárnapi kirándulás másik meglepetés süteménye egy könnyed aszalt gyümölcsös zabkeksz fejlesztésem volt. Itt arra törekedtem, hogy az aszalványok édes ízét kompenzáljam, így az alaptészta picit natúrabb lett egy kis citromos beütéssel. Amennyiben oda kell figyelned a kalóriákra, mindenképp cukormentes aszalt gyümölcsöket használj és csak délelőtt fogyassz a sütiből! Persze kirándulás, sportolás és egyéb aktív tevékenység mellett nem kell aggódnod!

Hozzávalók (kb.16 darab):

  • 250 g zabpehely
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 1 bio citrom leve
  • bio citrom héja reszelve
  • 1 tojás
  • 3 ek. kókuszzsír
  • 50g nyírfacukor/eritrit
  • 1 dl kókuszkrém (pl. Cocomas)
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 50 g aszalt áfonya
  • 50 g aszalt ananász

 

 Elkészítés:

Minden zabkeksz receptem így kezdődik, de tényleg nem akarom bonyolítani, mert ez a világ legegyszerűbben elkészíthető nasija. Az összetevőket egy nagy tálba kimérjük, majd alaposan összegyúrjuk. Szépen össze fog állni, enyhén ragacsos állagú lesz. Kicsi gombócokat formázunk a tésztából, majd ezeket ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 200 Fokon kb.15-20 percig sütjük.

Próbálj ki bátran többféle aszalt gyümölcsös kombinációt! Én most az áfonyát és az ananászt választottam és egész jól passzoltak, de légy kísérletező és újító:)