Épp egy erdei kirándulásra készülődtünk és minden alkalommal szeretem  meglepni a kirándulótársakat valami egészséges nasival. Megnéztem hát, milyen alapanyagok lapulnak a konyhaszekrény mélyén és ebből született a kakaós-magvas zabpelyhes keksz ötlete. Tulajdonképp egybe gyúrtam mindent, amit találtam és persze belefért a zabkeksz imidzsébe 🙂

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 150 g apró szemű zabpehely
  • 100 g rizsliszt
  • 120 g nyírfacukor
  • 2 tk fahéj
  • 2 ek napraforgómag
  • 2 ek szezámliszt
  • 1 tojás
  • 100 ml kókuszkrém (Cocomas)
  • 100 ml kókuszzsír
  • 1 csipet Himalaya só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 púpos ek. holland kakaópor
  • díszítés: 12 szem mandula

Elkészítés:

Na ezért is imádok kekszet készíteni, mert semennyi macera nincs vele. Egy nagy tálba szórtam az összes hozzávalót és alaposan összegyúrtam. A kapott tésztát kb. 12 felé osztottam és kis gombócokat formáztam belőlük, ezeket kézzel kilapítottam, megformáztam és sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem. Mindegyik keksz tetejére még egy mandula szemet is belenyomtam. Kb. 15 perc alatt készre sülnek 190 fokon.

Szívből ajánlom ezt a receptet mindenkinek, aki szeretne a sütés terén sikerélményben fürdőzni 🙂