Vannak alkalmak, amikor nem csupán az a fontos, hogy finomat főzzünk, hanem a látvány is számít. Épp a profilfotózásomra készültünk, amikor azon törtem a fejem, milyen étellel pózoljak:) Azért esett erre a csirketekercsre a választásom, mert a zöldséges töltelék színpompája és az édesburgonya élénk narancs látványa szerintem elég étvágygerjesztően néz ki. Persze gyanítom, Te nem azért nézed ezt a receptet, mert csupán fotózgatni szeretnéd az ételt:) Nem baj, akkor is jó választás, mert gyorsan elkészíthető, ínyenc és egészséges fogás.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 nagy szelet csirkemell
  • 150 g cukkini
  • 1 db lilahagyma
  • ¼-ed darab pritamin paprika
  • 25 g parmezán
  • Himalaya só, bors, kakukkfű

Édesburgonya püré:

  • 3 db édesburgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab póréhagyma
  • 1 dl zabkrém (kihagyható)
  • Himalaya só, őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, morzsolt kakukkfűvel. A cukkinit hosszában vékonyan felszeljük, enyhén besózzuk, pár percig állni hagyjuk. A lilahagymát vékonyan felkarikázzuk és a pritamin paprikát apró kockákra vágjuk. Kiterítünk egy szelet husit, ráfektetünk egy cukkini szeletet (a sózás hatására már könnyen tudjuk majd göngyölni), pár karika lilahagymát, megszórjuk a pritamin paprika kockákkal és végül egy kevés reszelt parmezánnal és óvatosan feltekerjük a húst, kókuszzsírral kikent tepsibe helyezzük a kis csomagocskákat. Alufóliával lefedve sütjük kb. 35-40 percig, majd fólia nélkül pirítjuk még a tetejét. Amíg a husi göngyölegek sülnek, elkészítjük az édesburgonya pürét. Apró kockákra vágjuk a meghámozott édesburgonyát, felszeleteljük a póréhagymát és a fokhagymát és az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízlés szerint sózzuk és feltesszük főzni. Elég gyorsan megpuhul az édesburgonya, ne főzzük szét! Szűrjük le a levét, egy picit hagyhatunk rajta és krumplitörővel pépesítjük. Ízlés szerint szerecsendióval fűszerezzük, ha még krémesebb állagot szeretnél, akkor kevés rizskrémmel, zabkrémmel stb.lágyíthatod a textúráját.