Ha igazán finom, mutatós és szuper egészséges nyalánksággal szeretnéd elkápráztatni a családot, akkor próbáld ki ezt a pohárkrémet. A gyümölcsök fanyar íze, a lágy csokis és kókuszos krém és a roppanós granola hihetetlen harmonikus ízkombinációját kóstolhatod meg.
Hozzávalók (4 személyre):
kókuszos réteg:
- 200 ml sűrű kókuszkrém (Cocomas)
- 300 ml víz
- 1 zacskó gluténmentes bio vaníliás pudingpor
- 4 ek eritrit/nyírfacukor
- 1 ek holland kakaópor
Gyümölcsös réteg:
- 200 g vegyes erdei bogyós mix (mirelit is lehet)
Granola réteg:
- 8 ek nagyszemű zabpehely
- 2 ek aprított kesudió
- 2 ek aprított mandula
- 1 ek napraforgómag
- 1 tk fahéjpor
- 1 ek olvasztott kókuszzsír
- 2 ek méz
Díszítés:
- 1-1 ek. aprított kesu és mandula
- gyümölcsök
Elkészítés:
Először is érdemes a granolás réteggel kezdeni, mert amíg a sütőben szárad, addig vígan elkészítjük a többi réteget is. Szóval a zabpelyhet, a durvára aprított magokat összekeverjük a mézzel, kókuszzsírral, fahéjjal, egy mini tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük. 190 fokon sütjük, időnként forgassuk meg, hogy minden oldaláról megpiruljon, szuper ropogós legyen. Ez kb. 20 percet vesz igénybe.Amikor forró, még úgy tűnhet, hogy pici folyadék van alatt a méztől, de amint kihűl, meg is fog szilárdulni. A granola sütés közben elkészítjük a kókuszkrémet. A Cocomast kis lábasba öntjük, vízzel hígítjuk, majd mehet bele az eritrit és a pudingpor. Folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. Amikor kész, a krémet kétfelé szedjük, az egyikbe belekeverjük a holland kakaóport. Félretesszük hűlni. Az erdei bogyó mixet kiolvasztjuk, levét leöntjük, ha mirelitet használunk (málna, áfonya, ribizli, szeder stb.), én most a téli időjárásra hivatkozva fagyasztottat használtam. Végül nincs más hátra, mint rétegezni az elkészült krémeket, a granolát és gyümölcsöket. Csodaszép mutatós és nagyon finom és persze egészséges desszert.