A Tihanyi-félszigeten lévő ősi levendulásban tett túra megtette hatását. Annyira belém ivódott a levendula bódító, mámoros illata, hogy totál függő lettem, még a zabpelyhes kekszbe is csempészni akartam egy kis virágot. A tihanyi vendéglők slágere a levendulás limonádé, így ez ihlette ezt a kekszet, ami kicsit citromos, kicsit levendulás, igazi nyári ropogtatnivaló.

Hozzávalók (kb.15 db):

  • 300 g zabpehelyliszt
  • 50 g zabpehely
  • 100 g porított eritrit
  • 2 kicsi tojás
  • 50 g kókuszzsír
  • 2-3 bio citrom leve és reszelt héja
  • 2 ek friss levendulavirág
  • 1 kk vaníliapor
  • 1 kk szódabikarbóna

Elkészítés:

A keksz elkészítése roppant egyszerű, ezért is szeretem, mert nem igényel sok előkészületet és odafigyelést. A hozzávalókat egy tálba kimérjük és az egészet kézzel összegyúrjuk. Kemény, de porhanyós, rugalmas, képlékeny tésztagombócot kapunk. A tésztából kis gombócokat formázunk, kb 15 db lesz belőle, ezeket ellapítjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 190 fokon 15 perc alatt megsütjük.