Fantasztikus, hogy nyáron dugig van a piac csodaszép, illatos, színes gyümölcsökkel. Jól be is vásároltam és elhatároztam, hogy egy könnyű, hideg gyümölcskrém levessel jutalmazom meg magam. Belevittem egy kis csavart a játékba, a nyári gyümölcs ízt kombináltam a téli hangulatú mézeskalács fűszerrel és szerintem nagyon ígéretes kis románc alakult ki belőle.

Hozzávalók (3 személyre):

  • 5 db érett, szép nagy őszibarack
  • 1/2 citrom leve
  • 1 marék áfonya
  • 200 ml kókuszkrém (pl. Cocomas)
  • 200 ml víz
  • ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
  • ízlés szerint stevia csepp

Elkészítés:

Az őszibarackokat meghámozzuk, felkockázzuk és a kókuszkrémmel, citromlével és a vízzel alaposan összeturmixoljuk. Ízlés szerint édesíthetjük steviával és persze a mézeskalács fűszer sem maradhat ki belőle. A levesbetétet az áfonya szolgáltatta, csak szimplán beleszórtam egy marékkal a levesbe. Hát ez tényleg 10 perc elkészíteni.