Igazi nyári kedvenc lett ebből az ételből, persze nem csak nyáron fogyaszthatod, de ebben a tikkasztó melegben jól esik a könnyed saláta, hűsítő joghurttal és persze a roppanós bundás csirke teszi fel az I-re a pontot:) Kizárólag sütőben sütve, mert az olajban sütést száműztük ugyebár.
Hozzávalók:
- csirkemell
- 1 marék mókus mogyoró vagy földimogyoró
- 2 marék kukoricapehely
- 2 tojás
- kevés zabpehelyliszt
- só
- 3-4 evőkanál kókuszolaj
- saláta, paradicsom, uborka
- joghurt
- fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemellet felcsíkozzuk, enyhén besózzuk. Elkészítjük a panírt: a mogyorót durvára daráljuk, majd a kukoricapelyhet is és összekeverjük. Panírozzunk! Zabpehelyliszt, tojás és végül hempergessük meg a kukoricás mogyoróbundába, ettől lesz csodásan roppanós a csibefalat. Tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a csirke csíkokat, spricceljük meg kókuszolajjal és mehet is a sütőbe. Amíg ropogósra sül, gyorsan elkészítjük a salátát és mellé a fokhagymás joghurt mártogatóst.