Rizsfelfújt zöldségesen (GM, LM)
Időnként unalmassá válik a sima zöldséges rizottós köret, ezért továbbgondoltam és lett belőle zöldséges rizsfelfújt. Először bizarrnak tűnt a dolog, mert hát a felfújt az mégiscsak édes, de aztán a…
Ebéd
Időnként unalmassá válik a sima zöldséges rizottós köret, ezért továbbgondoltam és lett belőle zöldséges rizsfelfújt. Először bizarrnak tűnt a dolog, mert hát a felfújt az mégiscsak édes, de aztán a…
Amikor nincs sok idő a főzésre, de gyorsan valami finomat, tartalmasat és egészségeset kell az asztalra varázsolnom, akkor igazán jól jön a fagyasztóból előbányászott kis lazac szeletke, ami telis-tele van…
Sikerült hozzájutnom frissen szedett zöldborsóhoz még harmatosan zsenge állapotában. Már egy ideje tervezgetem, hogy tejmentesen fogok főzeléket készíteni, így most elérkezettnek láttam az időt, hogy kipróbáljam. Nem mondom, picit féltem,…
Elsőre elég pepecsnek tűnhet ez a recept, de igazából nem az. Na jó, a palacsinta sütés eleve felér egy tortúrával, de ha van némi konyhai rutinod, akkor nem fog problémát…
Amióta rákattantam az édesburgonyára és megszoktam, mi több nagyon megszerettem az ízét, azóta elég sűrűn feltűnik nálunk a tányéron ilyen-olyan verzióban. Eddigi tapasztalatom alapján, bármilyen zöldséggel kombinálva gigantikus ízélményt produkál.…
Volt már néhány csirkevagdalt próbálkozásom, de eddig mindig olyan szárazra sikerült, egyik sem volt az igazi...De most, végre sikerült kifejleszteni a tökéletes csibevagdalt receptet. És ahogy a legjobb dolgok spontán…
Szerintem azzal is fel lehet dobni egy megszokott ételt, ha picit más formában készítjük el. Elég gyakran sütöm a csirkét ezzel a mustáros páccal, de most a megszokott ízt más…
Szeretem az izgalmas, különleges, zamatos ízeket, de sajnos a natúr quinoáról mindez nem mondható el. Pedig elképesztően jó köret, egyrészt gluténmentes, másrészt magas fehérjetartalommal bír és 9 esszenciális aminosavat tartalmaz,…
Vannak alkalmak, amikor nem csupán az a fontos, hogy finomat főzzünk, hanem a látvány is számít. Épp a profilfotózásomra készültünk, amikor azon törtem a fejem, milyen étellel pózoljak:) Azért esett…
Még a vega korszakom egyik nagy kedvence volt ez a csicseris padlizsános ragu, mert nem csak ízletes, hanem laktató is, annyira jól passzolnak az összetevők, hogy igazán büszke voltam magamra…