Imádom a mogyorókrémet, de tisztában vagyok az összetételével, így inkább elkészítettem a sajátomat, amit nyugodt szívvel kanalazhatok, ha rámtör a Nutella vágy. 🙂 És ami a legjobb, hogy csupán néhány összetevő szükséges hozzá és fél óra múlva már nyalogathatod a krémes, puha, mogyorós-csokis krémet…

 

Hozzávalók:mogyorókrém_házilag

  • 130 g törökmogyoró
  • 40 g eritrit
  • 20 g holland kakaópor (22%-os)
  • 70 g cukormentes étcsoki (min.70%-os)
  • 1 dl mandulatej

 

Elkészítés:

Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a törökmogyorót, majd miután kézmelegre hült, szépen lemorzsoljuk róla a héját. Ezután aprítógépben finomra daráljuk. A mandulatejet egy kis tálkába öntjük, beletördeljük az étcsokit, mehet bele az eritrit is és mikróban felmelegítjük, hogy megolvadjanak. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a csokis krémet a darált mogyoróhoz, mehet bele a holland kakaópor és pár percig forgatjuk még az aprítógépben, hogy minél krémesebb és simább legyen a textúrája. Egy 400 ml-s üvegcsébe töltjük, lefedve, hűtőben tároljuk. Nálunk két hét alatt fogyott el és semmi baja nem volt. Ha szeretnéd, hogy hosszabb ideig elálljon, akkor a mandulatej helyett tegyél bele igazi teavajat, vagy extra szűz kókuszolajat például. Én amiatt hígítottam a mandulatejjel, hogy hűtőből kivéve is kenhető, puha krém legyen.