Ha rád tör a nassolhatnék, eszedbe se jusson a chipses zacskót megbontani, a legjobb, ha nincs is otthon és akkor elkerülöd a csábítást 🙂 Süss inkább egy extra gyorsan elkészíthető egészségesített nasit, ami napokig eláll, ízletes, ropogós és laktató. Mindössze 30 percre van szükséged az előkészítéstől a kóstolásig, tényleg megéri kipróbálni!

Hozzávalók (30 db):

  • 70 g zabkorpa
  • 70 g zabpehelyliszt
  • 70 g csicseriborsóliszt
  • 100 g parmezán (vagy más keményebb sajt)
  • 4 csapott ek. hideg kókuszzsír
  • 2 ek. hideg víz
  • 2 tk. só, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, fokhagymapor

Elkészítés:

Ennél egyszerűbb dolgod ritkán lesz a konyhában:) Szóval a száraz hozzávalókat egy tálban összekevered a fűszerekkel és a reszelt sajt felével, majd elmorzsolod benne a kókuszzsírt és hozzáadod a 2 ek hideg vizet és ruganyos állagú, masszív kis gombócot gyúrsz belőle. Nagyon fontos, hogy a kókuszzsír hideg legyen! Nekem sikerült már ezt elszúrni, hogy olvadtat tettem bele és a tészta szétesett atomjaira és végül a kukában landolt… Amúgy másra nem nagyon kell odafigyelni.

A tésztát kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a maradék sajttal és kis rudakat vagdosunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és 200 fokon kb. 15 percre készre sütjük.