Ha már medvehagyma szezon, akkor hadd szóljon, pakoljunk teli mindent ezzel az ízletes, aromás, illatos gyógyhatású növénykével. Csodás, hogy ezerféleképpen fel lehet használni. Most épp csirkemell szeletkékbe készülök belecsavarni.

Hozzávalók (3-4 személyre):

  • 500 g csirkemell
  • 200 g sovány túró
  • 1 csokor medvehagyma
  • Himalaya só, színes bors, őrölt kömény

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, majd ráfektetünk mindegyikre 2-3 levélke medvehagymát. A túrót elkeverjük sóval, borssal, őrölt köménnyel és vékony réteget teszünk a csirkemell szeletekre. Végül felgöngyöljük, tepsibe helyezzük, lefedve sütjük 180 fokon kb 30 percig, majd pirítjuk még pár percig.