Azért mert egészségesen táplálkozunk, még nem kell lemondani mindenről. Azt sem ciki bevallani, ha szereted a hamburgert 🙂 Persze a gyorséttermi változatokat alapból elvetjük, de mint mindent, ezt is el lehet készíteni otthon, egészségesített verzióban. Igaz a bucit nem erőltetném, anélkül is nagyon finom a húspogácsa sok-sok zöldséggel.

Hozzávalók (6 db-hoz)

  • 400 g darált marhahús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kis tojás
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 4 ek. reszelt parmezán
  • Himalaya só, bors

Körethez: saláta, uborka, paradicsom, hagyma

 

Elkészítés:

Ripsz-ropsz készen van, nem kell hozzá nagy tudomány. A darált húst összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, aprított petrezselyemmel, reszelt parmezánnal és kevés sűrített paradicsommal, dijoni mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Érdemes egy éjjel állni hagyni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek. Szerintem még nyersen is elképesztően jó illata van 🙂

Másnap 6 egyenlő részre osztjuk, lapos pogácsákat formázunk, tepsibe helyezzük őket és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Én a tepsiben való sütést javaslom, ugyanis a teflonban sütés után a fél konyha úszni szokott a szétfröcsögött zsírtól.