* Főzőkurzus *

Bélflóraépítő, immunrendszert harmonizáló, gyulladáscsökkentő étrend, fermentálással és elixír készítéssel

időpont: 2024. november 9. (9:00-14:00-ig)

helyszín: Budapest, 6. kerület, Bajza utca 55., GasztroÉn

 

Az egészséges táplálkozás elméleti alapjaiban már otthon vagy, de napi szintű problémát jelent, hogy milyen ételeket főzzél? Kifogytál az ötletekből? Esetleg nem érzed magadban a kreativitást, hogy változatos és tápanyagdús menüket állíts össze?

Itt vagyok, segítek és ötleteket adok! 🙂

Minden egyes főzőkurzus glutén-, tej-, és cukormentes menüsorokat tartalmaz. Ínycsiklandó reform falatok várnak Rád reggeltől kora délutánig! A főétel elkészítéséhez választhatsz csirkét vagy tofut.

A nap folyamán nem fogsz éhezni, hiszen amit megfőzünk, azt jóízűen el is fogyasztjuk.

A célom nem az, hogy pár óra alatt konyhatündért faragjak belőled, hanem, hogy betekintést adjak a tápanyagdús, egészséges táplálkozásra, kipróbálj újfajta alapanyagokat és elsajátíts néhány konyhatechnológiai fogást, praktikát és képes legyél önállóan is összeállítani egy ínycsiklandó menüsort, ami ráadásul még az egészségedet is szolgálja.

És ami kiemelten fontos, hogy nem csak a főzésről fog szólni a nap, hanem értékes elméleti tudással is gyarapodsz majd az adott témát illetően, mindezt egy remek társasággal, akiknek hasonló az értékrendje és érdeklődési  köre!

Az elkészített ételek receptkönyvét és a tematika elméleti tudását (pdf formátumban) ajándékba adom, hogy főzés közben ne a jegyzetelésre kelljen koncentrálnod, hanem felhőtlenül élvezhesd a programot és a gasztronómiai kalandozásokat.Czerván Erika főzőkurzus

A kurzus tartalmazza:

  • 5 órás programot,
  • helyszín bérleti díját,
  • alapanyagokat többféle reggelihez, egy leveshez, egy főételhez és egy desszerthez, amiket magunk készítünk el,
  • egészséges frissítőket, italokat,
  • 1 db befőttes üvegnyi, saját készítésű kimchit,
  • 1 db befőttes üvegnyi gyulladáscsökkentő, immunerősítő elixírt
  • recepteket
  • elméleti tudást összefoglaló mini e-bookot

 

Kinek ajánlom ezt a főzőkurzust? 

Bélflóraépítő, immunrendszer harmonizáló, gyulladáscsökkentő étrend:

  • Ez a kurzus Neked szól, ha az egészségedet szeretnéd megalapozni, hiszen a bélrendszerünk és a bélflóránk épsége a kulcs ahhoz, hogy az immunrendszerünk optimálisan működjön.
  • Itt a helyed, ha a prevenció, az egészségmegőrzés fontos számodra és tudod, hogy a táplálkozás fontos részét képezi a megelőzésnek!
  • De akkor is sokat fog adni ez a kurzus, ha krónikus gyulladással járó problémád van (pl. autoimmun kihívások).
  • Neked szól ez a főzőkurzus, ha enyhébb emésztőrendszeri panaszaid (puffadás, széklet problémák, hasi diszkomfort érzés) állnak fent és a táplálkozás által szeretnél javítani a közérzeteden.
  • A főzőkurzuson olyan étrenddel ismerkedhetsz meg, melyek a bélflórát színesítik és támogatják. Tápanyagdús, rostokban gazdag és minőségi alapanyagokat használunk fel az ételeinkhez.
  • A bélflóraépítés elengedhetetlen részét képezik a probiotikus élelmiszerek, így fermentálni is fogunk, egy igazán ízletes kimchit készítünk el.
  • Továbbá egy csodás elixírt is készítünk, melyet hatékonyan bevethetsz az immunrendszered működésének harmonizálásához.
  • Mindemellett az elméleti tudást is átadom majd a bélflóra fontosságáról, az immunrendszerrel való kapcsolatáról, gyulladáscsökkentő szerepéről, a bél-agy tengely elméletéről, a rezisztens keményítők szerepéről és hogy milyen élelmiszereket szükséges a napi étrendedbe beiktatni.

Díjazás:

A főzőkurzus díja 43.000 Ft / fő

 

Ha kérdésed adódik, ha segíthetek bármiben, keress bátran! 🙂

Várlak sok szeretettel, remélem hamarosan találkozunk a főzőkurzuson!

Korábbi főzőkurzusok résztvevőinek véleménye:

„Erika holisztikus megközelítésben ismerteti az alapanyagok, fűszerek, összetevők hatásait, a felhasználási lehetőségeket, mindezt oldott, jó hangulatban teszi. A főzőtanfolyamon ízletes, egészséges, gazdag menüsorok készültek, melyek a mindennapi életbe is könnyen beilleszthetők. Jó szívvel ajánlom Erikát, rendkívül elhivatott, felkészült, komplex tudását érthetően adja át a kezdő és haladó konyhatündéreknek egyaránt.”

Ny. Eszter

 

„Nagyon szerettem ezt a programot, mert vidám hangulatban készítettünk egészséges, finom ételeket, amit közösen el is fogyasztottunk, másrészt Erika a mindennapokban felhasználhatóan és érthetően adja át a fontos ismereteket is. Az online érkezett recept gyűjtemény pedig nemcsak hasznos, hanem kedvet ébreszt a kísérletezéhez a konyhában! Szívből ajánlom a főzőkurzust, én is visszatérek.”

S. Katalin

„Nagyon jó hangulatúak voltak a főzőkurzusok, sokat tanultunk, finomakat főztünk! Mindenkinek csak ajánlani tudom, még akkor is érdemes részt venni, ha csak egy kis kikapcsolódásra vágyik az ember a mindennapi mókuskerékből, plusz a tudás, amit magával visz a kurzusról segít a mindennapokban.”

K. Zsuzsa

 

„A Női ciklusszinkron, a Bélflóraépítő, és a Gyulladáscsökkentő főzőworkshopokon vettem részt pár hónapja. Mindegyik remekül felépített, interaktív foglalkozás volt. Minden felmerülő kérdésünkre választ kaptunk és rengeteg inspirációt kaptam. Vannak receptek, amit már sokszor elkészítettem azóta, találkoztunk teljesen újszerű alapanyagokkal és megoldásokkal. Ami nekem nagyon tetszett, hogy nem grammra kimért recepteket készítettünk, hanem a résztvevők közös ízlése, érzése szerint készültek az ételek. Jó arányban volt megosztva a főzés és a beszélgetés időtartama, illetve nagyon klassz volt a végén együtt leülni és nyugodt körülmények között elfogyasztani az ételeket.”

D. Diána