Semmiképp ne ragadj le a megszokott köreteknél, próbálj ki új dolgokat, dobd fel zöldségekkel, zöldfűszerekkel. Én is így tettem és a mai roston csirkémhez tabulét, az arab konyhában rendkívül népszerű „salátát” készítettem. Bár elég kevéske petrezselymet tudtam összekaparni a hűtőből, így a fotón nem nagyon látszik, hogy amúgy csupa zöldnek kellene lennie…

Hozzávalók:

  • 1,5 dl bulgur
  • 1 nagy paradicsom
  • ¼ -ed kígyóuborka
  • újhagyma, vagy lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • menta ízlés szerint
  • 1/2 citrom leve
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • Himalaya só
  • 3 dl víz a főzéshez

A bulgurt enyhén sós vízben fedő alatt megpároljuk. Eközben icipici apró kockákra vágjuk a zöldségeket és a zöldfűszereket. Ezután két opció is lehetséges. Van, aki hidegen szereti a tabulét. Az várja meg, amíg kihül a bulgur és utána keverje el a zöldségekkel, zöldfűszerekkel, a citromlével és az extra szűz olívaolajjal. Ha a másik táborba tartozol, mint például én is, akkor még melegében keverj össze mindent.